Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Tapas»Škampi karabineri u solju (iz rerne)

Škampi karabineri u solju (iz rerne)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Škampi karabineri u solju (iz rerne)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
23/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
8
"Najukusniji škampi su oni koje delite sa vernim prijateljima"

Potrebni sastojci

  • škampi - 8 komada, karabinjeri
  • so - oko 500 g, krupnija morska
  • limun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvanje u solju je jedna od najstarijih metoda, koja se koristi i do dana današnjeg.

Osim ribe, čak i meso možemo da pripremimo i rakošne škampe na ovaj način.

Karabinjeri su vrsta velikih škampa jarko crvene boje, koja je sveža i čuva boju nakon termičke obrade. Odličan proizvod, nemojte se dvoumiti da ga probate i servirate gostima ako želite da ostavite utisak.

Možete skuvati na mnogo načina, aii u rerni, sa metodom uz pomoć soli možete da sačuvate vreme.

Prosto treba da pokrijete dno pleha krupnijom morskom soli, da poređajte karabinerte i da stavite još soli.

Stavite u ugrejanu rernu i nakon 10-15 minuta (10 za srednju veličinu i 15 za mnogo velike) su gotovi.

Očistite od soli i servirajte vaše škampe iz rerne.

Možete servirati kako su u plehu sa solju, ali i da odvojite ivice, tako što ćete otkriti ove odlične škampe, da ih svi gledaju.

Obavezno servirajte sa komadima limuna i konzumirajte pre nego što se ohlade.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: