Način pripreme
Kuvanje u solju je jedna od najstarijih metoda, koja se koristi i do dana današnjeg.
Osim ribe, čak i meso možemo da pripremimo i rakošne škampe na ovaj način.
Karabinjeri su vrsta velikih škampa jarko crvene boje, koja je sveža i čuva boju nakon termičke obrade. Odličan proizvod, nemojte se dvoumiti da ga probate i servirate gostima ako želite da ostavite utisak.
Možete skuvati na mnogo načina, aii u rerni, sa metodom uz pomoć soli možete da sačuvate vreme.
Prosto treba da pokrijete dno pleha krupnijom morskom soli, da poređajte karabinerte i da stavite još soli.
Stavite u ugrejanu rernu i nakon 10-15 minuta (10 za srednju veličinu i 15 za mnogo velike) su gotovi.
Očistite od soli i servirajte vaše škampe iz rerne.
Možete servirati kako su u plehu sa solju, ali i da odvojite ivice, tako što ćete otkriti ove odlične škampe, da ih svi gledaju.
Obavezno servirajte sa komadima limuna i konzumirajte pre nego što se ohlade.
Prijatno!