Pancerote iz rerne

VecaVeca
Kuvar
447
61
2k
36
4
04/01/2021
"Ukoliko ne znate šta da pripremite za doručak - evo našeg predloga."
Priprema55 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 800 g
  • suvi kvasac - 1 kesica(10 g)
  • mleko - 150 ml
  • voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 2 ravne kašičice
  • Za nadev
  • šunka - 200 g
  • origano - po ukusu
  • kačkavalj - 50 g
  • kečap - po potrebi
  • kisela pavlaka - 180 g
  • Za premazivanje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Uliti mlaku vodu, mlako mleko, ulje, posoliti i zamesiti mekše testo. Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri dela formirajući jufkice.

Jufkice razviti oklagijom u oblik pravougaonika. Odseći krajeve i iseći na po 6 pravougaonika.

Za nadev: Šunku narendati i staviti u dublju činiju. Dodati kečap, rendani kačkavalj, umešati kiselu pavlaku, origano i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Na svaki pravougaonik od testa staviti po 1 kašičicu nadeva, preklopiti i dobro zatvoriti krajeve. Viljuškom pritiskati kako bi se testo zalepilo.

Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim jajetom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove pancerote izvaditi uz reene, prekriti čistom kuhinjskom krpom i odtaviti ih da se prohlade.

Pancerote servirati i poslužiti.

Probajte, prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar