Način pripreme
Umutite jaja i šećer 8-10 minuta, dodajte suve sastojke i na kraju toplo mleko i maslac (prethodno ostavljane da provri na tihoj vatri).
Pečemo na 180 stepeni u kalupu 20 cm. Nakon što se ohladi, koru za tortu sečemo na 4 dela.
Prelazimo na pripremu plombira.
Čokoladu prelivamo sa 25 ml tople pavlake i ostavljamo da se rastopi.
Šeće i žumanca lagano umutimo, dodajemo skrob i mleko i mešamo na pari dok se ne zgusne.
Nakon toga dodajemo čokoladu, rastvoreni želatin i preostalu pavlaku, umućenu malo.
Smesu siapmo u obruč 18 cm, uvijen streč fojijom i zamrznemo 2-3 sata.
Za pripremu konfija treba da uradimo sledeće.
250 g zamrznutih višanja ili malina (ja sam koristila gotovo slatko) stavljamo u kaserolu, dodajemo 150 g šećera i 12 g kukkuruznog skroa i mešamo na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Pripremamo i krem.
Pavlaku umutimo sa šećerom i dodajemo krem sir, mutimo još 1 minut.
Na kraju prazničnu tortu sa pavlakom sastavljamo, ređamo koru, krem, slatko, krem.
Nakon što stavimo drugu koru, stavljamo zamrznuti plombir, mažemo tortu za specijalne prilike kremom, slatkom i stavljamo poslednju koru.
Dobijamo lepu i ukusnu tortu Plombir od višanja, ukrašavamo po izboru.