Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa grizom bez pečenja

Torta sa grizom bez pečenja

Potrebitel#181034Potrebitel#181034
Šegrt
235132
Torta sa grizom bez pečenja
Fotografije: Potrebitel#181034
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Jednostavna i ukusna torta sa nežnim kremom od griza, koja nam je od danas omiljena"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks za tortu - 1 pakovanje od 250 g
  • maslac - 125 g
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • griz - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 200 g
  • čokolada - 2 koamda 100 g
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks u secku. Rastopimo maslac i dodajemo u njih.

Pleh sa obručem obložimo streč folijom i po ivicama sipamo smesu od keksa. Dnom čaše pritiskamo dno dok ne oblikujemo koru. Ostavljamo u frižideru da odstoji minimum 30 minuta.

U šerpu sa dnom koje se ne lepi sipamo sveže mleko, šećer i vanilu i ostavljamo da provri. Lagano sipamo griz uz neprestano mešanje dok ne dobijemo gust krem sa grizom.

Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Prelivamo koru mlečnim kremom i vraćamo u frižider.

Imala sam malo keksa koji je ostalo i stavila sam ga u krem. Posebno ako vam se čini da je redak, upije i steže se brzo.

Ugrevamo pavlaku i pre ne go što provri, isključujemo i dodajemo mrvljenu čokoladu.

Ostavljamo čokoladnu glazuru 2 minua i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Prelivamo hladan krem i posipamo griz tortu orasima ili kokosovim brašnom - kako ko želi.

Imate raskošnu i laku tortu sa grizom bez pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: