Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Krostata od limuna Srce

Krostata od limuna Srce

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Krostata od limuna Srce
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
30/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ova krostata od limuna će se definitivno useliti u naše srce"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 230 g
  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 120 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • žumaca - 4 komada
  • šećer - 130 g
  • brašno - 50 g
  • sok od limuna - 3 - 4 supene kašike
  • kora od limuna
  • za ukras
  • limeta
  • limun
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj paj od limuna u posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, vanilom i praškom za pecivo. Dodajte šećer, jaje i hladan kravlji maslac isečen na komade.

Zamesite testo sa maslacem. Napravite loptu i uvijte u streč foliju. Stavite testo u frižider na jedan sat.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite ohlađeno testo na debljinu 3-4 mm. Pažljivo prebacite u kalup u obliku srca. Napravite visoke ivice i izbušite dno viljuškom.

Na testo stavite papir za pečenje. Napunite kalup sirovim zrelim pasuljem. To je da bi se pritisnulo testo, da se ne podiže prilikom pečenja.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju.

Iuvadite pečeni kalup iz rernei i pažljivo izvadite pasulj i papir. Ostavite da se ohladi. U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte šećer, žumanca i brašno.

Stavite koru od limuna i 3-4 supene kašike soka od limuna, stavite posudu na vatru.

Mešajte dok se krem od limuna ne zgusne. Skinite sa vatre i izvadite parče kore od limuna.

Sipajte hladan krem u testo.

Poravnajte i ukrasite gotovu krostatu ušećerenim krugovima limete i limuna.

Pospite krostatu od limuna Srce sa lisitćima sveže mente!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: