Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Pogača Srce od ruža

Pogača Srce od ruža

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pogača Srce od ruža
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Pokažite nekome koliko ga volite, spremajući mu ovu pogaču Srce od ruža"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 650 - 700 g
  • kvasac - 20 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • sveže mleko - 150 ml, toplo
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo. Ostavite da se otpusti pola sata. Razvijte testo u koru, od koje ćete iseći krugove prečnika 8-10 cm. Poređajte 4 kruga jedan pored drugog, blago ih preklapajući.

Uvijte pažljivo u rolat i isecite na dva dela. Okrenite i poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje u obliku srca. Tako uradite sa celim testom.

Ostavite pogaču da naraste u namažite je žumancem, umućenim sa mlekom i uljem. Pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadite, namažite maslacem i uvijte u čistu krpu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: