Način pripreme
Za ovaj paj od limuna u posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli, vanilom i praškom za pecivo. Dodajte šećer, jaje i hladan kravlji maslac isečen na komade.
Zamesite testo sa maslacem. Napravite loptu i uvijte u streč foliju. Stavite testo u frižider na jedan sat.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite ohlađeno testo na debljinu 3-4 mm. Pažljivo prebacite u kalup u obliku srca. Napravite visoke ivice i izbušite dno viljuškom.
Na testo stavite papir za pečenje. Napunite kalup sirovim zrelim pasuljem. To je da bi se pritisnulo testo, da se ne podiže prilikom pečenja.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju.
Iuvadite pečeni kalup iz rernei i pažljivo izvadite pasulj i papir. Ostavite da se ohladi. U malu šerpu sipajte sveže mleko, dodajte šećer, žumanca i brašno.
Stavite koru od limuna i 3-4 supene kašike soka od limuna, stavite posudu na vatru.
Mešajte dok se krem od limuna ne zgusne. Skinite sa vatre i izvadite parče kore od limuna.
Sipajte hladan krem u testo.
Poravnajte i ukrasite gotovu krostatu ušećerenim krugovima limete i limuna.
Pospite krostatu od limuna Srce sa lisitćima sveže mente!
Neka vam je slatko!