Način pripreme
Oljušteni krompir stavljamo da se kuva. Beli luk i šargarepu isečemo sitno i pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Ako koristimo veće kapare, isečemo i njih i dodajemo u šargarepu i beli luk, a ako je manji stavljamo ceo.
Dodajemo i mleveno meso i dobro zapržimo. Dodajemo pastu od paradajza, ako je potrebno možemo dodati i malo vode. Stavljamo i začine (bosiljak, origano, so, biber, alevu papriku) i ostavljamo da se krčka oko 10 minuta.
Kuvani krompir izgnječimo sa malo soli, majčine dušice i maslacem i dobijeno pire rasporedimo u odgovarajuće posude za posebno serviranje ili u pleh.
Odozgo stavljamo smsu sa mlevenim mesom i na kraju sitno iseckane sireve. Pečemo 15-20 minuta. Jelo zovemo obrnuti ovčarski paj, zato što je razlika u ovom jelu što ovde stavljamo krompir ispod mlevenog mesa.
SirevI kojima posipamo jelo mogu biti i ementaler, parmezan, grana padano, dimljeni kačkavalj itd.