Bogat ovčarski paj

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Bogat ovčarski paj
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Tradicionalni ovčarski paj za koji nismo žalili sastojke i u kojeg smo uložili mnogo ljubavi - verujemo da će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, začinjeno
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 crvene, sveže
  • krompir - 3 koamda
  • maslac - 4 supene kašike
  • so
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • za prilog
  • krastavac
  • paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno piremimo sastojke. Skuvamo krompir. Izrendamo šargarepu, paprike i isečemo na tanke trakice, luk na kockice.

Očistimo pečurke i isečemo na krupnije komade. U tiganju propržimo pečurke, na kraju posolimo po ukusu. U drugom tiganju propržimo mleveno meso, čim se izmrvi dodajemo luk, posle šargarepu i paprike, promešamo.

Kad se luk proprži dodajemo i pečurke, promešamo i isključimo rinlgu. Začinimo čubrom i biberom po ukusu. Stavljamo smesu u pleh, odgovarajući za pečenje u rerni.

Kuvani krompir oljuštimo i lepo izgnječimo, dodajemo maslac, so po ukusu.

Špricem sa nastavkom pravimo ružice od krompir pirea na smesi od mlevenog mesa. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju po vrhovima. Serviramo sa prilogom po izboru - krastavac i paradajz!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: