Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Ovčarski paj na engleski način

Ovčarski paj na engleski način

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Ovčarski paj na engleski način
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
05/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Impresivan ovčarski paj na engleski način"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 koamad, star
  • šargarepa - 1 koamd
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 2 supene kašike
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • ruzmarin - 1 struk
  • nana - suva
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - rendan, za posipanje
  • krompir - 1 kg
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krompir pire.

Krompir pažljivo operemo i skuvamo u posoljenoj vodi.

Čim omekša i skuva se, skidamo sa vatre. Sačekamo da se ohladi da bismo ga oljuštili. Sa maslacem i svežim mlekom izgnječimo dok ne dobijemo krompir pire. Ukoliko je potrebno, začinimo solju.

Luk oljuštimo i operemo. Sečemo sitno. Šargarepu takođe očistimo i izrendamo. Pečurke oljuštimo i isečemo.

U ugrejanom tiganju sa maslinovim uljem dinstamo prvo luk nekoliko minuta. Dodajemo šargarepu i pečurke. Ostavljamo povrće da omekša. Promešamo da bismo bili sigurni da neće da zagori.

Dodajemo mleveno meso i začine. Propržimo sve dok se mleveno meso ne izmrvi. Onda dodajemo i paradajz. Promešamo i ostavljamo da ispari višak tečnosti.

Red je da poređamo ukusan ovčarski paj u pleh.

Na dno sipamo proprženo teleće mleveno meso sa povrćem. Iznad stavljamo krompir pire. Lepo zamažemo kašikom.

Pečemo ovčarski paj na engleski način na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izrendamo kačkavalj i posipamo ukusni slani paj. Vraćamo u rernu na još 15 minuta.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: