Slana majonez torta sa pohovanim paprikama

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Početnik
9
65
1
20/03/2020
"Imresionirajte goste ovom fantastičnom slanom tortom od pohovanih paprika "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispeći papriku, oljuštiti, očistiti od semena, podeliti je na pola i ocediti od suvišne tečnosti.

Pripremljene filete paprike uvaljati u brašno a zatim u umućena jaja. Jaja i brašno malo posoliti začinom .Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Pomešati pavlaku i majonez. Salamu iseći na tanke kolutove, a kačkavalj iseći na tanke listiće.. Kad se paprika ohladi, ređati na odgovarajuću posudu.

Redosled: pohovana paprika, smesa od majoneza i pavlake, salama, smesa, kačkavalj, smesa. Zatim opet red pohovanih paprika smesa, salama, smesa, kačkavalj, smesa.

Preostalom smesom završiti tortu. Posipati je rendanim kačkavaljem i prepečenim susamom.

Slanu majonez tortu sa pohovanim paprikama dekorisati semenom suncokreta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar