Način pripreme
Ispeći papriku, oljuštiti, očistiti od semena, podeliti je na pola i ocediti od suvišne tečnosti.
Pripremljene filete paprike uvaljati u brašno a zatim u umućena jaja. Jaja i brašno malo posoliti začinom .Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Pomešati pavlaku i majonez. Salamu iseći na tanke kolutove, a kačkavalj iseći na tanke listiće.. Kad se paprika ohladi, ređati na odgovarajuću posudu.
Redosled: pohovana paprika, smesa od majoneza i pavlake, salama, smesa, kačkavalj, smesa. Zatim opet red pohovanih paprika smesa, salama, smesa, kačkavalj, smesa.
Preostalom smesom završiti tortu. Posipati je rendanim kačkavaljem i prepečenim susamom.
Slanu majonez tortu sa pohovanim paprikama dekorisati semenom suncokreta.
Komentari