Način pripreme
Odličan prolećni recept za zelje sa pirinčem i jajima iz rerne.
Zelje očistite od drški, poparite toplom vodom, oceđeno zelje sitno iseckajte zajedno sa lukom.
Ugrejte ulje, propržite sitno iseckan luk da omekša, dodajte pirinač, zelje i kratko promešajte.
Pospite alevom paprikom i sipajte vodu. Začinite solju i biberom.
Nakon što provri, k prebacite u mali pleh i pecite dok ne bude gotov pirinač. Ako je pirinač gotov, a ima još tečnosti, možda će smesa biti gusta.
Kašikom oblikujte 3 gnezda, u njih razbijte po 1 jaje.
Vratite u rernu da se peče dok jaja ne pobele i gotovo je.
Servirajte porciju ukusnog zelja sa pirinčem i jaja odozgo pospite alevom paprikom.
Ukusno je sa elim lukom i kiselim mlekom.
Prijatno sa ovim odličnim pirinčem iz rerne.