Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap u multikukeru

Vinski kebap u multikukeru

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Vinski kebap u multikukeru
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovako se priprema vinski kebap u multikukeru"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 600 g
  • crni luk - 1 srednja glavica
  • vino - 200 ml, belo ili crveno
  • paradajz pire - 2 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • lovorov list - 3 komada
  • šećer - 1/4 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Uređaj podesite na program za prženje za 140 g na 10 minuta i uključite ga. Luk iseckajte na sitno i prvo njega propržite u oko 4-5 kašika ulja.

Promešajte nekoliko puta i nakon 3-4 minuta dodajte meso, takođe nasečeno ma male kockice.

Dodajte so i biber po ukusu, pa povremeno promešajte dok se program ne završi.

Kada se to desi, dodajte vino, lovorov lis, paradajz pire, so po ukusu, šećer i alevu papriku.

Sve dobro promešajte i poklopite uređaj. Podesite ga na 40 minuta na program za pirinač.

Na kraju oovog programa imate gotov, ukusan vinski kebap, koji možete da poslužite sa pirinčem ili krompirom.

Vinski kebap u multikukeru se priprema lako i voli ga cela porodica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: