Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćevap»Najaromatičniji vinski kebap

Najaromatičniji vinski kebap

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Najaromatičniji vinski kebap
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
4
"Najaromatičniji vinski kebap će biti na vašem stolu za ručak ako prethodno provedete 1 sat u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • sok od paradajza - 300 ml
  • crveno suvo - 100 ml vina
  • sol - 1 kašika
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komad
  • piment u zrnu - 3 komada
  • kravlji maslac - 20 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Na malo masnoće propržite luk. Kada omekša, dodajte mu svinjetinu isečenu na kockice.

Posle prženja začinite solju i biberom. Stavite poklopac i pustimo da kuva na laganoj vatri pola sata do sat vremena.

Za to vreme sečemo šargarepu i beli luk. Takođe ih dodajemo u meso i dinstamo poslednjih 20 minuta.

Dodajte alevu papriku, piment, lovorov list i promešajte. Na kraju sipajte brašno. Ulijte crno vino.

Sočan vinski kebap začinite čubrom i paradajz pireom.

Stavite poklopac i kuvajte još 30 minuta.

Za dodatnu aromu na kraju dodajte meki maslac i promešajte.

Omiljeni vinski kebap služimo sa pire krompirom.

Prijatno uz najaromatičniji vinski kebap!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: