Savršen vinski kebap

Penka YorgovaPenka Yorgova
Početnik
839
Savršen vinski kebap
Fotografije: Penka Yorgova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Savršen vinski kebap - nemamo šta drugo da kažemo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 2 kg
  • paradajz - 1 mala konzerva, na kocke
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • belo vino - 150 ml
  • voda - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber - u zrnu
  • piment
  • lovorov list
  • ulje - 50 ml
  • peršun
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isečenu na parčiće ispržute u zagrejanom ulju u odgovarajućoj posudi na ringli.

Pred kraj prženja dodajte isečen luk i šargarepu. Ubrzo dodajte alevu papriku i promešajte.

Sipajte vino i kad provri 2-3 minuta, dodajte paradajz, vodu, nekoliko zrna bibera, nekolio zrna pimenta i lovorov list.

Nakon što provri vinski kebap posolite, smanjite vatru i ostavite da se krčka 30 minuta.

Napravite kašicu da se zgusne svinjsko jelo sa dve kašike brašna i 100 ml vode.

Ostavite da vri 3-4 minuta sa njom i sklonite sa vatre.

Pospite savršen vinski kebap isečenim peršunom i nek vam je slatko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: