Bivolji vinski kebap

02/02/2019
"A da li ste vi znali da je vinski kebap najukusniji sa bivoljim mesom?"
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bivolje meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • univerzalni začin - 1 pakovanje za vinski kebap
  • voda - 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na zalogaje, operemo i ostavljamo da se ocedi. Luk sečemo na krupnije komade.

U odgovarajuću šerpu stavljamo ulje da se ugreje.

Dodajemo meso i poklopimo na 10 minuta. Posle u njega dodajemo luk i začinimo solju i biberom.

Promešamo i ponovo poklopimo na 30 minuta, s vremena na vreme mešamo.

Posebno u posudi rastvorimo začin za vinski kebap u 800 ml hladne vode. Smesu lagano dodajemo u meso. Kuvamo dok potpuno ne bude gotovo. Po želji možemo servirati sa pirinčem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar