Način pripreme
Svinjsko meso se seče na komade i stavlja se u šerpu sa vodom da se prepeni.
Praziluk i beli luk se seku na kolutiće, sipa se ulje, dodaju se šargarepe iseckane na polumesece i sitno seckane pečurke, dinstaju se dok ne omeknu.
Nakon toga se dodaje meso i proceđeni bujon iz mesa, ukoliko je potrebno, dosipa se voda koliko je potrebno da prekrije sastojke, dodaje se lovorov list i kuvanje se nastavlja dok svinjetina ne omekša.
Dodaju se vino, ljutenica i začini (aleva paprika, crni biber, so i čubar ukoliko želite).
Vinski kebap se kuva dok ne bude gotov, tako što se svremena na vreme meša.
Brašno se razmuti se hladnom vodom, temperira se i sipa se u jelo.
Posipa se peršunom.
Pirinač se kuva sa vodom i maslacem dok ne bude gotov, posipa se crnim biberom i solju po ukusu.
Krompir se kuva u ljusci, guli se i pasira se sa malo maslaca i soli.
Savršen vinski kebap se servira sa kuglom pirinča i krompir pireom.