Lovački vinski kebap

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Lovački vinski kebap
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Pravi se lovci poznaju po puškama, ali i po ukusnim kebapima, koje pripremaju"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • pečurke - 200 g, razne vrste
  • luk - 2 komada
  • beli luk - 2 komada
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • crno vino - 500 ml, slatko
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • piment - 3 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • kumin - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vino da vri desetak minuta sa lovorovim listom i zrnima pimenta. Poklopite i skinite sa vatre. Ostavite tako da stoji dok pripremate druge sastojke.

Isecite svinjetinu na zalogaje, luk srednje veličine, a beli luk sitno.

Pečurke isecite na tanke trakice i pržite brzo u maslacu. U ulju ispržite luk, beli luk i meso, prilikom prženja dodajte kumin.

U posudu sa pečurkama i maslacem napravite zapršku od brašna i aleve paprike, dodajte crno vino da je ugasimo, ali prethodno izvati lovorov list i zrna bibera i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Dodajte 200 ml vode i ostavite da ispod poklopca dok se sos ne redukuje na pola. Ako volite gušći sos možete ga zgusnuti sa 1-2 supene kašike kukuruznog skroba ili rendanog krompira.

Pre nego što jelo bude skroz gotovo posolite i pobiberite. Prilikom serviranja pospite iseckanim perima mladog luka. Odgovara prilog od pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: