Način pripreme
Stavite vino da vri desetak minuta sa lovorovim listom i zrnima pimenta. Poklopite i skinite sa vatre. Ostavite tako da stoji dok pripremate druge sastojke.
Isecite svinjetinu na zalogaje, luk srednje veličine, a beli luk sitno.
Pečurke isecite na tanke trakice i pržite brzo u maslacu. U ulju ispržite luk, beli luk i meso, prilikom prženja dodajte kumin.
U posudu sa pečurkama i maslacem napravite zapršku od brašna i aleve paprike, dodajte crno vino da je ugasimo, ali prethodno izvati lovorov list i zrna bibera i ostavite da se krčka na tihoj vatri.
Dodajte 200 ml vode i ostavite da ispod poklopca dok se sos ne redukuje na pola. Ako volite gušći sos možete ga zgusnuti sa 1-2 supene kašike kukuruznog skroba ili rendanog krompira.
Pre nego što jelo bude skroz gotovo posolite i pobiberite. Prilikom serviranja pospite iseckanim perima mladog luka. Odgovara prilog od pirinča.