Način pripreme
Prvo pripremite nadev od bundeve, tako što u šerpi sa malo vode na dnu skuvate bundevu - oljuštenu i nasečenu na male kockice. Kada lagano omekša, dodajte smeđi šećer, orahe i cimet.
Promešajte i skinite sa vatre, tek kada voda skoro ispari (kuvajte u otvorenoj šerpi, da voda ispari brže).
Nakon toga, u drugu šerpu, sipajte vodu i zasladite je smeđim šećerom. Čim se šećer rastvori i voda proključa polako sipajte kukuruzni griz i mešajte bez prestanka žicom.
Kačamak mešajte dok ne upije svu vodu i dok se ne zgusne. Možete da ga poslužite u posudicama, zajedno sa slatkom od bundeve.
Takođe, ovo veoma lako možete da pretvorite u lep desert - tortice. Na dno posudice rasporedite kačamak, nakon toga stavite sloj slatke bundeve, preko njega novi sloj kačamaka i završite slojem bundeve. Od preostale količine možete da napravite još jednu torticu.
Ostavite tortice da se stegnu i nakon jednog sata ili malo više okrenite posudice na tanjir i poslužite.
Pospite orasima i gotovo je!
Lak i neverovatno ukusan desert - sladak kačamak sa bundevom i orasima!