Domaće kokosovo ulje

09/04/2020
"Evo kako samo da napravite kokosovo ulje"
Priprema10 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno250 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oštrim nožem pravimo rupu u kokosovom orahu. Mleko sipamo u posudu.

Kokos oslobodimo od ljuske i unutrašnjost izrendamo na rende.

Kokosovo mleko stavljamo u posudu i ugrejemo ga do 40 stepeni.

Stavljamo ga u izrendani kokos.

Pasiramo smesu, tako što dodajemo i toplu vodu.

Pomoću gaze procedimo višak tečnosti, sipamo u staklenu teglu i stavljamo u frižider na 3-4 sata.

Kada se tečnost stvrdne, vadimo, pravimo nekoliko otvora u kokosovom ulju, kako bi mogao da se iscedi višak tečnosti u donjem delu tegle.

Domaće kokosovo ulje držimo u frižideru ne više od 4 nedelje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar