bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Dresing»Maslinovo ulje s tartufom

Maslinovo ulje s tartufom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Maslinovo ulje s tartufom
10/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"Gurmansko maslinovo ulje pogodno za najfinija i prefinjena jela"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 500 ml, mekog ukusa
  • biber - 5 zrna
  • tartuf - 1 komad (oko 5 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tartuf čistom krpom koja ne ostavlja vlakna.

Isecite ga na veoma tanke šajbne i zajedno sa zrncima bibera stavite u čistu i suvu flašu.

Sipajte maslinovo ulje odozgo, zatvorite dobro flašu i ostavite na nedelju dana na tamnom i prohladnom mestu, protresite je s vremena na vreme.

Kada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: