Način pripreme
Počinjemo sa čišćenjem sveže koprive dosta detaljno, jer se ne zna kakvo sve smeće može da se nakupi prilikom branja, nakon toga dobro operemo pod tekućom vodom i stavljamo u jednu veliku šerpu da provri.
Kuvanu koprivu iscedimo od vode i dobro iseckamo.
U drugu šerpu stavimo malo ulja i dodamo iseckanu koprivu, zapržimo na kratko, nakon čega dodajemo bulgur i odozgo dolivamo hladnu vodu.
Stavljamo suvu ljutu papriku.
Nakon što je bulgur već skuvan, unutra dodajemo 1 litar mleka i počinjemo da mešamo prolećnu kašu.
Ako ostavimo - ili će kipeti, ili će se zalepiti za dno.
Nakon otprilike pola sata mešanja, kaša se zgustila, posolimo, začinimo i ostavimo da se ohladi.
U maloj posudi umutimo kiselo mleko sa belim lukom.
U jednu šerpu stavljamo kašu od koprive i zalijemo kiselimo mlekom sa belim lukom.
Za kraj mamine kaše od koprive, odozgo pospemo malo ljute aleve paprike.