Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vina

Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vina

Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vina3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Sjajno ispada i mislim da treba da ga probate - pileći file sa pečurkama i ukusnim sosom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 250 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 20 g
  • brašno - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • so
  • biber
  • origano
  • belo vino - 1.4 šolje
  • pečurke - 300 g
  • pavlaka - 100 g, za kuvanje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu sočnu piletinu u belom sosu se iseče pileći file na krupne parčiće, svaki na 4 porcije, ako je deblji, seče se na pola, da se lakše skuva.

Luk se seče na sitno, beli luk takođe. U tiganju se zagreva ulje i maslac.

Zaprži se pileće meso, prethodno posuto solju, biberom i posuto brašnom.

Kada postane zlatasto, izvadi se u tanjir. U istoj masnoći zapržimo luk i beli luk, da omekšaju, sa prsohvatom soli.

Dodajemo pečurke i kuvamo, dok i m ne uvri voda.

Posipamo brašnom, promešamo i sipamo belo vino, kuva se 4-5 minuta i sipamo sok iz tegle sa pečurkama sa 150-180 ml vode.

Začinjava se začinima po ukusu i kašikom soka od limuna.

Čim provri, vraćamo meso i kuvamo piletinu sa pečurkama na tihoj vatri, pri čemo se neprestano meša dok ne bude gotovo.

Na kraju sipamo pavlaku za kuvanje i nakon 2-3 minuta je gotovo.

Serviramo jelo, posuto svežim peršunom.

Ukusno za ručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: