Način pripreme
Stavite brašno na radnu površinu i napravite kladenac u njemu.
Kvasac istopite u svežem mleku. Stavite sve sastojke u sredinu, osim masti.
Umesite meko testo. Domesite testo za kozunak, stavljajući po malo od ulja, dok ne upije celu količinu.
Stavite u posudu i uvijte pamučnom krpom. Nakon sat vremena ponovo premesite i ostavite da naraste, dok ne utrostruči svoj obim.
Gotovo testo podelite na 3 jednaka dela. Nauljenim rukavam razdvojte svaku loptu u pravougaonik.
Stavite punjenje (u mom slučaju suvo grožđe, prethodno namočeno u liker).
Uvijte u rolat. Isto uradite i sa ostalim testom.
Napravite pletenicu od tri fitilja. Stavite u tepsiju, obloženu papirom za pečenje.
Ostavite na toplom da ponovo naraste. Premažite umućenim žumancem, svežim mlekom i uljem.
Uskršnji kolač - kozunak ukrasite suvim grožđem po želji.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotov.
Izvadite i ostavite da se Uskršnji kolač -kozunak Dušica ohladi.