Način pripreme
1. Sipajte mleko u šerpu, pavlaku, alkoholni napitak sa mirisom anisa i 140 g šećera. Ako volite mnogo slatko, možete dodati i više. Ugrejte na umerenoj vatri dok ne provri, pazite da mleko ne iskipi.
2. Stavite koru od limuna, samo žuti deo. Podelite cimet na dva dela i dodajte u mlečnu smesu.
3. Stavite pirinač, nemojte prati prethodno, samo malo properite. Lepo je da pusti skrob u pirinčani desert da bi bio kremast. Idealna sorta je svaka koja je odgovarajuća za rižoto.
4. Kuvajte 35 minuta ispod poklopca na 95-100 stepeni. S vremena na vreme otvarajte i mešajte.
5. Gotov sutlijaš treba da ostane tečniji, posle će da se stegne. Izvadite cimet i koru citrusa i rasporedite u posude.
6. Ostavite desert da se ohladi 15-20 minuta - ne potpuno. Pospite šećerom i rastopite gorionikom kuhinjskim da se stvori lepa karamel korica.
7. Servirajte ovaj sutlijaš na asturijski način dok je topao ili da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Neka vam je slatko!