Način pripreme
Začin ras el hanut je gotov miks kupljen u arapskoj prodavnici.
Jagnjetinu isecite na zalogaje i začinite solju.
Ugrejte maslinovo ulje i 1 supenu kašiku maslaca u tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite jagnjetinu i mešajte periodično oko 15 minuta.
U međuvremenu očistite i isecite povrće na male komade. Dodajte ih u jagnjetinu i promešajte. Pržite oko 10 minuta ili dok ne omekša povrće.
Dodajte 2 kašičice začina ras el hanut i biber, lepo promešajte i prebacite jelo u đuvečaru ili drugu posudu. Prelijte sa 250 ml bujona od povrća i pecite u rerni na 160 stepeni poklopljeno, oko 1 sat.
Kad prođe vreme, skinite poklopac i pecite još 15 minuta.
U međuvremenu napravite kuskus, tako što ga u maloj kaseroli prelijete sa 300 ml bujona od povrća i dodate drugu kašičicu začina ras el hanut.
Kuvajte na umerenoj temperaturi dok kuskus ne upije tečnost. Periodično mešajte. Kad bude gotovo (probajte neko zrno) dodajte 1 supenu kašiku maslaca i lepo promešajte.
Jagnjetinu sa povrćem servirajte preko gotovog kuskusa.