Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način

Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način

Bam BamBam Bam
Početnik
36
Paradajz čorba na indiijski način sa ćufticama na bugarski način
Fotografije: Bam Bam
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pikantna na indijski način, ali sa bugarskim ćufticama, mi tako podrazumevamo međunarodnu kulinarsku saradnju"

Potrebni sastojci

  • za čorbu
  • paradajz - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslac - 30 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • đumbir - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • za ćufte
  • mlevneno meso - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • so - ½ kašičica
  • kumin - ½ kašičica
  • biber - ½ kašičice
  • luk - 1 komad, manji
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. U šerpi ili dubokom tiganju sipate maslinovo ulje, u kojem propržite luk sa sitno iseckanim belim lukom i šargarepom. Dodajte đumbir i kari i pormešajte.

2. Dodajte paradajz i so. Ostavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.

3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite. Posudu skinite sa vatre i pažljivo dodajte mleko, nakon toga vratite na vateu. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.

4. Gotov paradajz sos postepeno dodajte u smesu sa mlekom uz neprestano mešanje. Ostavite da se kuva još 10-ak minuta i skinite sa vatre.

5. Oni koji ne mogu bez mesa mogu dodati mini ćuftice u gotovu čorbu. Mleveno meso za ćuftice pomešajte sa sitno iseckanim lukom, solju, kuminom i biberom. Oblikujte male ćufte, uvaljajte u brašno i propržite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: