Način pripreme
1. U šerpi ili dubokom tiganju sipate maslinovo ulje, u kojem propržite luk sa sitno iseckanim belim lukom i šargarepom. Dodajte đumbir i kari i pormešajte.
2. Dodajte paradajz i so. Ostavite da se skuva, dodajte oko 500 ml vode i ostavite na vatri da se krčka.
3. U posebnoj šerpi rastopite maslac. U njega sipajte 1 supenu kašiku brašna i propržite. Posudu skinite sa vatre i pažljivo dodajte mleko, nakon toga vratite na vateu. Kuvajte dok ne dobijete gustu smesu.
4. Gotov paradajz sos postepeno dodajte u smesu sa mlekom uz neprestano mešanje. Ostavite da se kuva još 10-ak minuta i skinite sa vatre.
5. Oni koji ne mogu bez mesa mogu dodati mini ćuftice u gotovu čorbu. Mleveno meso za ćuftice pomešajte sa sitno iseckanim lukom, solju, kuminom i biberom. Oblikujte male ćufte, uvaljajte u brašno i propržite.