Način pripreme
Napravite šećerni sirup, ugrejte vodu i dodajte šećer. Nakon što provri i kad se šećer potpuno rastopi, skinite sa vatre i ostavite da se ohlade. Nakon što se sirup ohladi, arimatizujte vermutom (možete dodati i drugu vrstu alkohola po želji).
Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Umutite belanca sa 2/3 šećera na gust sneg. Preostali šećer dodajte u žumanca i umutite i njih na gust krem. Sjedinite dve smese i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Postepeno dodajte prosejano brašno i vanilu u smesu od jaja i mešajte dok se ne integriše. Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Uz pomoć prica sa odgovarajućim nastavkom napravite polulopte i toliki broj krugova istog prečnika. Pospite sa malo brašna.
Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni. Prelijte hladnim sirupom. Napravite krem, umutite pavlaku i šećer u prahu na gust krem uz pomoć miksera.
Dodajte želatin prema uputstvu na pakovanju. Umutite krem dok ne dobijete mekanu smesu. Namažite osnove /krugove/ kolačića kremom i zalepite ravnim delom polulopte.
Napravite čokoladnu glazuru, tako što rastopite čokoladu na pari i dodajte ulje. Promešajte i glazirajte pastice. Stavite na svaku pastu žele od pavlake/po želji možete obojiti poslastičarskom bojom/ i ukrasite koktel trešnjama.
Ostavite na nekoliko sati da upiju mirise i sirup.
Poređajte kolače u papirne korpice. Koristila sam uputstvo i pratila sve korake i ukusni kolači Indijana su ispali sjajno!