Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Ukusni kolači Indijana

Ukusni kolači Indijana

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Ukusni kolači Indijana
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
14/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Čokoladni kolačići za specijalne prilike ili prosto onako, za raspoloženje"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 60 g
  • brašno - 120 g
  • vanila - 1 kesica
  • za sirup
  • šećer - 80 g
  • vermut - 2 supene kašike
  • voda - 100 ml
  • za krem
  • pavlaka - 400 g, slatka
  • šećer u prahu - 120 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 20 ml
  • za glazuru
  • čokolada - 130 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • za ukras
  • koktel trešnje
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite šećerni sirup, ugrejte vodu i dodajte šećer. Nakon što provri i kad se šećer potpuno rastopi, skinite sa vatre i ostavite da se ohlade. Nakon što se sirup ohladi, arimatizujte vermutom (možete dodati i drugu vrstu alkohola po želji).

Odvojite belanca od žumanaca u posebne posude. Umutite belanca sa 2/3 šećera na gust sneg. Preostali šećer dodajte u žumanca i umutite i njih na gust krem. Sjedinite dve smese i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Postepeno dodajte prosejano brašno i vanilu u smesu od jaja i mešajte dok se ne integriše. Obložite odgovarajući pleh papirom za pečenje. Uz pomoć prica sa odgovarajućim nastavkom napravite polulopte i toliki broj krugova istog prečnika. Pospite sa malo brašna.

Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni. Prelijte hladnim sirupom. Napravite krem, umutite pavlaku i šećer u prahu na gust krem uz pomoć miksera.

Dodajte želatin prema uputstvu na pakovanju. Umutite krem dok ne dobijete mekanu smesu. Namažite osnove /krugove/ kolačića kremom i zalepite ravnim delom polulopte.

Napravite čokoladnu glazuru, tako što rastopite čokoladu na pari i dodajte ulje. Promešajte i glazirajte pastice. Stavite na svaku pastu žele od pavlake/po želji možete obojiti poslastičarskom bojom/ i ukrasite koktel trešnjama.

Ostavite na nekoliko sati da upiju mirise i sirup.

Poređajte kolače u papirne korpice. Koristila sam uputstvo i pratila sve korake i ukusni kolači Indijana su ispali sjajno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: