Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uvijen milibrot sa tečnom čokoladom

Uvijen milibrot sa tečnom čokoladom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Uvijen milibrot sa tečnom čokoladom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Sad već znamo šta ćemo praviti za Uskrs - uvijenu milibrot sa tečnom čokoladom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 450 - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • pavlaka - 150 ml
  • maslac - 60 g
  • ulje - 40 ml
  • kvasac - 20 g, od kockice
  • esencija limuna - 1 kapsula
  • so - 1 prstohvat
  • tečna čokolada - 5 - 6 supenih kašika, nutela
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se mesi u multipraktiku, nije problem da se mesi ručno.

Ugrejte pavlaku i rastvorite kvasac u njoj. U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mutite nekoliko minuta žicom. Prosejte brašno sa prstohvatom soli. Polovinu prebacite u posudu multipraktika.

Sipajte pavlaku, umutite jaja i esenciju limuna. Uključite na najnižu brzinu i počnite da dodajete postepeno preostalo brašno i rastopljeni kravlji maslac pomešan sa uljem.

Ostavite da mesi bar 10 minuta. Gotovo testo za milibrot namažite uljem, pokrijte parčetom najlona i stavite na toplo dok se ne udvostruči. Od navedene količine sam napravila ovaj uvijeni milibrot sa tečnom čokoladom i još jedan.

Za uvijeni milibrot odvojite polovinu testa. Razvucite na brašnom posutoja radnoj površini i isecite na trake širine 5 cm. Namažite svaku traku nutelom. Prvu uvijte u rolat i stavite u centar pleha prečnika 22 cm, obložen papirom za pečenje.

Preostale uvijte okolo kao za uvijenu čokoladu pogaču. Pokrijte pleh parčetom najlona i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Pecite na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju. Gotov milibrot sa nutelom pospite šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: