Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Dvobojni milibrot sa tečnom čokoladom bez mešenja

Dvobojni milibrot sa tečnom čokoladom bez mešenja

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Dvobojni milibrot sa tečnom čokoladom bez mešenja
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Sjajan milibrot sa tečnom čokoladom koji volimo da jedemo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • sveže mleko - 250 g
  • šećer - 330 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • svež kvasac - 80 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • ulje - 100 g
  • vanila - 1 kesica
  • kora limuna - 2 komada
  • rum - 2 supene kašike
  • tečna čokolada - 250 g
  • brašno - 1 do 1.200 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko se zagreje i u njega se dodaje deo šećera, svež kvasac i 2 supene kašike brašna. Sve se dobro meša dok se ne dobije homogena smesa i ostavlja se da se dobro aktivira.

U veliku posudu se stavljaju sva jaja, ostali šećer i muti se mikserom u penu. Dodaje se kiselo mleko i aktivirana smesa od svežeg mleka. Postepeno se dodaje i prethodno prosejano brašno.

Kada se smesa zgusti, smenjuju se žice miksera sa onima za testo i nastavlja da se mesi, dodaje se i rum. Ostavlja se da nadođe i da udvostruči svoju zapreminu. Nakon toga se dodaje ulje i meki kravlji maslac i nastavlja da se meša mikserom dok ne upije masnoću.

Milibrot testo se deli na dva dela, u jedan deo se dodaje vanila i kora limuna, a u drugi - tečna čokolada. Nakon njihovog mešanja ostavljaju se da nadođu na otprilike 2 sata u odvojenim posudama.

Zatim se svaki od ova dva testa razvija u pravougaonik, namaže se kravljim maslacem i stavlja se jedno na drugo i uvija se u rolat. Iseče se na dva dela kroz sredinu.

Dve polovine se okreću sa nadevom ka gore i uvijaju se jedna oko druge. Krajevi se sjedinjavaju.

Nakon toga se iseku na tri dela i slatki milibroti se stavljaju u tri kalupčića.

Tako oblikovani milibroti se ostavljaju ponovo da nadođu direktno u kalupu (koristila sam kalup za kolače).

Odozgo se posipa kristal šećerom.

Dvobojni milibrot sa tečnom čokoladom bez mešenja se peče otprilike 45 minuta na 180º.

Proverava se drvenom čačkalicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: