Način pripreme
Testo se mesi u multipraktiku, nije problem da se mesi ručno.
Ugrejte pavlaku i rastvorite kvasac u njoj. U posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mutite nekoliko minuta žicom. Prosejte brašno sa prstohvatom soli. Polovinu prebacite u posudu multipraktika.
Sipajte pavlaku, umutite jaja i esenciju limuna. Uključite na najnižu brzinu i počnite da dodajete postepeno preostalo brašno i rastopljeni kravlji maslac pomešan sa uljem.
Ostavite da mesi bar 10 minuta. Gotovo testo za milibrot namažite uljem, pokrijte parčetom najlona i stavite na toplo dok se ne udvostruči. Od navedene količine sam napravila ovaj uvijeni milibrot sa tečnom čokoladom i još jedan.
Za uvijeni milibrot odvojite polovinu testa. Razvucite na brašnom posutoja radnoj površini i isecite na trake širine 5 cm. Namažite svaku traku nutelom. Prvu uvijte u rolat i stavite u centar pleha prečnika 22 cm, obložen papirom za pečenje.
Preostale uvijte okolo kao za uvijenu čokoladu pogaču. Pokrijte pleh parčetom najlona i ostavite na toplom dok se ne udvostruči. Pecite na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobije lepu boju. Gotov milibrot sa nutelom pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!