Način pripreme
Rastopite čokoladu na pari.
Dodajte u rastopljeni maslac /na sobnoj temperaturi/ šećer i vanilu. Umutite jaja - posebno belanca i žumanca, sjedinite dve smese i dodajte u maslac, promešajte dobro.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Pomešajte čokoladu sa smesom od jaja, dodajte brašno, promešajte.
Obložite pravougaoni pleh papirom za pečenje.
Sipajte testo za brauni i ravnomerno rasporedite od centra po celoj površini.
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Pecite koru oko 20-25 minuta.
U međuvremenu prirpemite glazuru, pomešajte sve sastojke.
Stavite posudu na paru i dobro ugrejte, nemojte da provri, tako da se sve komponente sjedine i da smesa postane homogena.
Gotov čokoladni kolač isecite na kockice i prelijte čokoladnom glazurom.
Ukrasite svežim malinama za raskoš ove čokoladne braunije msa glazurom i malinama!
Prijatno!