bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pašteta»Sterilisana domaća pašteta

Sterilisana domaća pašteta

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
495
368
Sterilisana domaća pašteta
Fotografije: stanimira karadjova
29/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema180 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno280 min.
Porcije10
"Sterilisana domaća pašteta - eto onako, da je imate uvek pod rukom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se veoma dobro opere i prelije se vrelom vodom.

Džigericu, slaninu i meso od svinjskog buta sameljite u mašini za mlevenje mesa i to dva puta, kako bi naša domaća pašteta bila finija.

Mleveno meso promešajte sa začinima i mlekom, promešajte veoma dobro i napunite tegle gotovom svinjskom paštetom. Tegle kuvajte oko sat i po.

Sterilisanu domaću paštetu čuvajte na hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: