Način pripreme
Pripremljene pileće džigerice su operu i ocede. Svaka džigerica se uvalja u smesu od brašna, kukuruznog griza i soli.
Ređaju se u posudu za pečenje namazanu uljem, pokrivaju se isečenim lukom i belim lukom i preko njih se stavljaju 2-3 kašike maslaca.
Peku se oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Gotove pečene džigerice se pasiraju u glatku smesu, pri čemu im se dodaje sveže mleko i kašika maslaca.
Ako se pri pečenju odvojilo mnogo vode i nije uvrela dok se kuvalo, ona se ne koristi, jer će dati gorak ukus pašteti od džigerice.
Začinjava se belim biberom, majčinom dušicom i, ako ima potrebe, solju.
Domaća pileća pašteta se stavlja u teglu ili posudicu i preliva se preostalim maslacem koje se istopi.
Recept za domaću paštetu od džigerica je idealan za upotrebu pečenih džigerica u rerni, ako su nam višak!