Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pašteta»Sterilisana domaća pašteta

Sterilisana domaća pašteta

Sterilisana domaća pašteta
Fotografije: stanimira karadjova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
10
"Sterilisana domaća pašteta - eto onako, da je imate uvek pod rukom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • svinjska džigerica - 1 kg
  • slanina - 1 kg
  • svinjsko meso - 1 kg
  • jaja - 5 komada
  • kumin - 1 pakovanje
  • biber - 1 kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se veoma dobro opere i prelije se vrelom vodom.

Džigericu, slaninu i meso od svinjskog buta sameljite u mašini za mlevenje mesa i to dva puta, kako bi naša domaća pašteta bila finija.

Mleveno meso promešajte sa začinima i mlekom, promešajte veoma dobro i napunite tegle gotovom svinjskom paštetom. Tegle kuvajte oko sat i po.

Sterilisanu domaću paštetu čuvajte na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: