Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Pašteta»Domaća pašteta od svinjske džigerice

Domaća pašteta od svinjske džigerice

Svetlana StoyanovaSvetlana Stoyanova
Početnik
330
Domaća pašteta od svinjske džigerice
Fotografije: Svetlana Stoyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Možda želite da skuvate veću količinu, jer domaća pašteta od svinjske džigerice brzo nestaje."

Potrebni sastojci

  • dćigerica - 250 g
  • svinjetina - 100 g bez kosti
  • šargarepa - 2 komada
  • biber - 1/2 kašičice, zrna
  • karanfilić - 4 pupoljka
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - narendan na vrhu noža
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu dobro skuvajte (može da se kuva i sa kostima, ima bogatiji ukus).

Posebno skuvajte očišćenu i iseckanu džigericu zajedno sa ostalim proizvodima dok se ne skuva.

U blenderu izmiksajte sve sastojke dok ne postane glatka smesa, dodajući bujon po potrebi.

Za svežinu možete dodati 1/2 sirove crvene paprike ili svežeg peršuna (po želji).

Domaću paštetu sipajte u teglu ili kutiju. Možete je preliti istopljenim maslacem i narendajte malo korice od limuna.

Ne kuvam dodatno - količina nije velika i domaća pašteta od svinjske džigerice brzo nestaje. Držim je u frižideru.

Pogledajte još o tome koliko dugo treba sterilisati domaću paštetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: