Način pripreme
Priprema testa: Mikserom umutiti margarin i šećer u prahu. Dodati rendanu koru od limuna i polovinu soka od ceđenog limuna. Umešati mlevene orahe, i lagano mutiti mikserom. Postepeno dodavati brašno i sve umutiti mikserom.
Smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom (ili rakijskom čašicom) vaditi krugove. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 7-10 minuta (voditi računa da ostanu beli).
Ostaviti ih da se ohlade. Posne vanilice spajati džemom, valjati u šećer u prahu, servirati i poslužiti.
Napomena: Koristila sam domaći džem od kajsije koji sam ja kuvala. Vi mižete koristiti bilo koji drugi džem, mada, nekako su mi sa džemom od kajsije najukusniji. Opet, stvar ukusa.
Probajte, prijatno!
Komentari