Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni brauni sa leblebijama bez pečenja

Čokoladni brauni sa leblebijama bez pečenja

Čokoladni brauni sa leblebijama bez pečenja
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
9
"Da li znate recept za vegan brauni bez pečenja - sad ga već znate"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 265 g, skuvane
  • urme - 315 g
  • kakao - 45 g
  • biljno mleko - 100 ml
  • kokosovo ulje - 35 g, istopljeno
  • kakao - 20 g, izdrobljena zrnca kakaa (po želji)
  • Za preliv
  • kokosovo ulje - 30 g
  • agava sirup - 40 g ili med
  • kakao - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izblendajte leblebije zajedno sa urmama, mlekom, kakaom i istopljenim kokosovim uljem, dok se ne dobije veoma glatka čokoladna smesa.

Čokoladnu smesu sipajte u posudu i dodajte izdrobljena zrnca kakaa, ukoliko nemate možete ih zameniti ustinjenim komadićima kakao mase ili čokolade ili prosto možete preskočiti ovaj korak.

Ovu smesu za brauni stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i veoma dobro izgladite.

Ostavite sa strane i napravite glazuru.

Istopite kokosovo ulje i u njega dodajte agava sirup i kakao i promešajte.

Prelijte sirovi brauni i stavite ga u zamrzivač da se stegne na 1-2 sata, pre nego što ga isečete.

A ukoliko nemate strpljenja, kašikom možete da počnete čokoladni brauni sa leblebijama bez pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: