Način pripreme
Počnite sa pripremom našeg turskog kolača.
Prvo stavite 700 ml svežeg mleka u šerpu na vatri da se mleko zagreje, dodajte šećer i brašno, neprestano mešajte.
Posle dodajte beli skrob i ponovo mešajte. Nakon toga vanile i na kraju tečnu pavlaku za tortu.
Mešajte dok se ne zgusne i skinite sa vatre da se ohladi i promešajte.
Za pripremu kolača sa kokosom umutite jaja sa šećerom uz pomoć miksera. Posle dodajte brašno, promešajte još malo i pecite u umerenoj rerni, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.
Kad kolač bude gotov i hladan, izbušite ga viljuškom i prelijte svuda svežim mlekom (oko 100 ml).
Nakon toga namažite prelivene kolače prethodno ohlađenim kremom i ostavite da se stegne oko sat vremena u frižideru.
Kad se to dei, obilno pospite kokosovim brašnom i napravite ukras od nara i pistaća.
Vaš praznični Nevesta kolač sa kokosom je gotov!