Torta Čokoladna fantazija

Ja to takoJa to tako
Početnik
810234
Torta Čokoladna fantazija
Fotografije: Ja to tako
2 / 3
28/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
30
"Torta Čokoladna fantazija je fantastična, uverićete se kada je probate!"

Potrebni sastojci

  • Za korice
  • jaja - 9 komada
  • brašno - 9 kašika
  • šećer - 9 kašika
  • kakao - 3 kašika
  • ulje - 9 kašika
  • voda - 9 kašika
  • prašak za pecivo - 12 g (podeli se na tri dela za tri kore 1/3 po korici)
  • šil 1
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • crna čokolada - 200 g
  • fil 2
  • čokoladno mleko - 1 l
  • puding od čokolade - 3 kom.
  • šećer - 5 kašika
  • crna čokolada - 100 g
  • margarin - 250 g (ili maslac)
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napraviti prvi fil, tako što ćete zagrejati slatku pavlaku, ali ne dozvoliti da provri i njome preliti izlomljenu čokoladu i mešati dok ne postane kao glazura.

Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi pa zatim u frižider. Nako toga praviti drugi fil.

Puding i šećer pomešati sa 200 ml čokoladnog mleka, ostatak mleka zagrejati pa skuvati puding. Kada ste sklonili sa ringle gotov puding, u njega dodati čokoladu pa mešati dok se čokolada ne otopi, zatim ostaviti da se ohladi.

Zatim praviti korice. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera, pa postepeno dodati 3 žumanca, 3 kašike vode i 3 kašike ulja, na kraju dodati 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 4 g praška za pecivo.

Pleh za pečenje obložiti pek papirom, izručiti masu za koricu i peći.

Postupak pravljenja korica ponoviti još dva puta.

Kada se korice i filovi ohlade, nastaviti sa pravljenjem. Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i dodati ohladjeni puding. Sve sjediniti. Prvi fil nakon nekoliko sati posto je stajao u frižideru umutiti mikserom.

Tortu filovati na sledeći način: kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1, kora, fil 2, fil 1.

Tortu Čokoladna fantazija ukrasiti po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: