Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Brz recept za mekane mafine

Brz recept za mekane mafine

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Brz recept za mekane mafine
Fotografije: Raya Andonova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Mekani mafini mogu biti u tanjiru pored vas za tren oka, tako da, zasučite rukave"

Potrebni sastojci

  • brašno - 65 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • banane - 1 prezrela
  • kikiriki puter - 1 supena kašika, prepuna
  • šećer - 2 supene kašike
  • mleko - 4 ili 5 supenih kašika
  • mleko - 4 ili 5 supenih kašika
  • esencija vanile - 1/2 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i so i dobro promešajte da nema grudvica.

U posebnoj posudi viljuškom izgnječite mekanu bananu. U nju dodajte kikiriki puter, šećer, mleko, vanilu i sirće. Promešjate i dodajte u suvi deo.

Dobro promešajte dve smese dok ne dobijete gušću smesu.

Ugrejte rernu na oko 160 stepeni.

Pleh za madine namažite malo i svaku čašu punite do 3/4 smese. Smesa je dovoljna za oko 5 mafina.

Pecite kakao mafine na srednjem redu u rerni na oko 20 minuta ili dok ne narastu, prilikom pipanja ako su meki a kad se probodu čačkalizom za zube, ona ostaje suva.

Kad budu gotovi, vadimo pleh i ostavljamo 5 minuta da se ohlade.

Nakon toga nožem za mazanje pažljivo vadimo iz pleha i meke mafine premestimo na tanjir.

Ostaje još 5 minuta da se dodatno ohlade i nakon toga su spremni za konzumiranje.

Veoma brz recept za mekane mafine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: