Slatko-kisele tikvice za garnirung

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
08/05/2020
"Ako se pitate kakav garnirung da bude uz ribu ili meso koje ste spremili, odmah vam dajemo ideju - slatko-kisele tikvice "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/3 vezice
  • šećer - 1/2 kašičice ili med
  • sirće - 2 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se oljušte i operu. Iseku se na kocke i skuvaju se u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.

Sprema se dresing tako što se mešaju ulje, sirće, iseckan beli luk i so po ukusu.

Tikvice se ocede i promešaju zajedno sa dresingom i peršunom, isečenim na sitno.

Serviraju se kao garnirung uz meso i ribu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar