Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Slatko-kisele tikvice za garnirung

Slatko-kisele tikvice za garnirung

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Slatko-kisele tikvice za garnirung
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Ako se pitate kakav garnirung da bude uz ribu ili meso koje ste spremili, odmah vam dajemo ideju - slatko-kisele tikvice"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1/3 vezice
  • šećer - 1/2 kašičice ili med
  • sirće - 2 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se oljušte i operu. Iseku se na kocke i skuvaju se u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.

Sprema se dresing tako što se mešaju ulje, sirće, iseckan beli luk i so po ukusu.

Tikvice se ocede i promešaju zajedno sa dresingom i peršunom, isečenim na sitno.

Serviraju se kao garnirung uz meso i ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: