Način pripreme
Prethodno izvadimo jaja na sobnu temperaturu. Koristimo dva velika jaja.
U posudu stavljamo jaja i beli šećer. Dodajemo dve kašike smeđeg šećera i mutimo mikserom. Posle u tankom mlazu dodajemo i ulje i ponovo mutimo.
Prosejemo brašno zajedno sa praškom za pecivo pomoću cediljke i dodajemo u kašu i mutimo u glatku ujednačenu smesu.
Dobija se gusta smesa blage karamel boje zbog smeđeg šećera. Sameljemo prethodno očišćene orahe i mešamo špatulom ili kašikom ne muteći.
Postavljamo posudu papirom za pečenje i sipamo gustu smesu, zagladimo da se rasporedi ravnomerno. Ljuštimo i očistimo jabuke, posle ih sečemo na tanke parčiće.
Ređamo jabuke odozgo preko kaše čvrsto jednu za drugom. Posipamo odozgo preostalu kašiku smeđeg šećera.
Pečemo u prethodno blago zagrejanoj rerni. Pečemo kolač od jabuka na 170-180 stepeni. Kad je već gotov vadimo ga i serviramo isečenog na parčiće. Nek vam je slatko!