Način pripreme
Jedna drugačija i zdrava verzija sjajnih italijanskih piškota Kantučini.
Odmerimo sastojke pomoću šolje zapremine 250 ml.
U posudi promešamo žičanom poslastičarskom mutilicom sastojke, dodajući ih jedan nakon drugog u sledećem redu - jaje, smeđi kristal šećer, šarlan (narafinisano suncokretovo ulje), soda, vanila, himalajska so, cimet i na kraju integralno brašno.
Dok dodajemo postepeno brašno, mešamo drvenom mutilicom/velikom kašikom i tako zamesimo testo, na mesimo.
Dodajemo krupno namrvljene orahe i malo cimeta i ponovo promešamo. Podelimo testo na dva jednaka dela, koje oformimo na dva izdužena hlepčića (blago spljeskana).
Poređamo ih u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, na rastojanju jedno od drugog.
Pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta, nakon toga ih vadimo i sečemo na piškote debljine oko 1, 5 - 2 cm.
Karakteristično za Kantučine je da su duplo pečeni i zato ih poređamo polegle ponovo u posudu za pečenje na papir i vraćamo u rerni da se dopeku još 5-10 minuta na istoj temperaturi.
Izvadimo ih, ostavljamo da se ohlade i nakon toga ih stavljamo u kutiju.
Jednostavni, ukusni i aromatični integralni kantučini sa orasima i smeđim šećerom - neverovatno hrskavi!
Čudesno ukusno!