bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Zdravi mafini sa čiom i brusnicama

Zdravi mafini sa čiom i brusnicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Zdravi mafini sa čiom i brusnicama
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
08/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Ubeđeni smo da ne možete da dočekate da probate ove mafine sa čiom i brusnicama"

Potrebni sastojci

  • čia - 2 kašike (u 6 kašika tople vode)
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • kiselo mleko - 2/3 čaše (1 šolja)
  • šarlan - 6 - 8 kašika
  • jaja - 1 - 2 komada
  • soda za hleb - 1 kašičica, ravna
  • brusnice - 1/2 šolje
  • suncokretove semenke - 1/4 šolje, sirove
  • konopljino brašno - 1 kašika
  • cimet - 1/2 kašičice
  • integralno brašno - oko 1 čaše
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje, fino
  • kukuruzni griz - 1/2 šolje + za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sa šest kašika tople vode natopimo 2 kašike čie i ostavljamo da nabubri. U posudi promešamo jaja i smeđi šećer.

Aktiviramo sodu u kiselom mleku i kada počne da se podiže - dodajemo u posudu.

Dodajemo vanilu za aromu i mešamo sa šarlanom, nabubrelom čiom, komopljinim brašnom, suncokretovim semenkama, brusnicama i cimetom.

Postepeno sipamo i kukuruzno brašno i griz, na kraju integralno brašno - dok se ne dobije gusta homogena smesa.

Okrugle kalupe za mafine namažemo šarlanom i posipamo sa svih strana kukuruznim grizom.

U svaki od 12 kalupa sipamo jednaku količinu smese. Stavljamo ih u rernu na 180 stepeno i pečemo mafine dok čačkalica ne bude suva - oko 25 minuta.

Ukusni i zdravi mafini sa čiom i brusnicama - pogodni za dečiji rođendan i druge specijalne prilike!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: