Način pripreme
Dobro operite mandarine mlakom vodom i očetkajte pažljivo koru da se otklone ve nečistoće između pora, nakon toga oljuštite.
Da biste napravili tiknturu koristićemo koru ovog voća, ona je bogata eteričnim uljima, vitaminima, mineralima, antioksidansima, karotenoida, fitoncida i drugih svojstava, koji blagotvorno deluju na jetru i disajne puteve, kao i kod raznih upala.
Iz ovog razloga tinktura od kora mandarine ima blagotvoran uticaj kod bronhitisa, pneumonije, suvog kašlja, koristi se i za bolje iskašljavanje.
Korice voća možete sušiti nekoliko dana ili da koristite odmah.
Stavite u staklenu posudu, zatvorite dobro hermetički. Prelijte alkoholom i ostavite da stoji nedelju dana na tamnom.
Procedite tečnost ponovo i čuvajte u staklenoj posudi ili flaši odmah dobro zatvorene.
Uzimajte po 20 kapljica na prazan stomak pre jela (2-3 puta dnevno), rastvorene u čaši vode.
Neverovatno koliko koristi možemo da izvučemo iz kore mandarine koju često bacamo, a ne treba.
Budite zdravi i koristite darove koje nam priroda daje, kako bi pomogla vašem organizmu da se izbori sa bolešću i neraspoloženjem.