Način pripreme
Prosejemo brašno sa sitom u posudu i pomešamo sa praškom za pecivo. Dobro promešamo spatulom da se pomešju dve smese. Dodajemo so, kakao i ponovo mešamo.
U drugoj posudi mikserom umutimo dva jajeta i šećer, duže vremena. Dodajemo ulje i ponovo mešamo. Na kraju stavljamo tečnu čokoladu i promešamo.
U delovima stavljamo smesu od brašna. Prebacujemo na brašnom posutu radnu površinu i zamesimo testo.
Oblikujemo loptu. Tamno testo dobijamo od tipskog brašna, kakaa i tečne čokolade.
Ostavljamo da se stegne 40 minuta u frižideru. Vadimo i oblikujemo rukama toplu jednake velilina, malo manje od oraha.
Svaku uvaljamo u šećer u prahu, prethodno sipan u tanjir. Uvaljamo i malo istresemo.
Ređamo raspuknute kolače u pleh, obložen papirom za pečenje i stavljamo u ugrejanu rernu. Pečemo 12 minuta dok ne budu gotovi.
Vadimo ih iz pleha kad se ohlade i stavljamo u posudu. Ukusni su i imaju malo drugačiji ukus zbog tipskog brašna i tečne čokolade.
Raspuknuti kolači sa tipskim brašnom i tečnom čokoladom su gotovi.