Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Korpice»Posne slatke korpice sa korama za pitu

Posne slatke korpice sa korama za pitu

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k176
Posne slatke korpice sa korama za pitu
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
6
"Častimo sve sa našim posnim korpicama, izvolite i vi"

Potrebni sastojci

  • za korpice
  • kore za pitu - oko 1 i ½ lista (fine)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje
  • za krem
  • pšenični griz - 1 šoljica, puna
  • voda - 3 šoljice
  • smeđi šećer - 5 supenih kašika / ½ šoljice/
  • vanila - 1 paket (ili 1 - 2 kapljice, tečna)
  • cimet - 1 prstohvat
  • brašno od rogača - 3 prstohvata
  • med od maslačka - 1 supena kašika, domaći
  • orasi - ½ šoljice, sitno samleveni
  • za ukras
  • domaći kolači - 6 supenih kašika, keksići ili piškote
* merne jedinice

Način pripreme

Slatke korpice pripremamo u trenutku i veoma lako, 1 i po list kore za pitu presavijamo i pažljivo kidamo ili sečemo 18 malih pravougaonika /kockica/ x 3 komada za korpice - za ukupno 6.

Namažemo uz pomoć silikonske četkice kalupe za mafine i poređamo po 3 listića od kora, tako da korpice imaju ivice koje štrče sa svih strana.

Pečemo ih u rerni na 180 stepeni 5-8 minuta i nakon što budu gotove, pažljivo ih vadimo, da se ne slome hrskavi krajevi.

Krem za korpice pripremamo na sledeći način:

U maloj šerpi na vatri (uz pomoć žice i uz energično mešanje) sa vodom kuvamo pšenični griz nekoliko minuta.

Dodajemo smeđi šećer, vanilu, cimet i rogač. Nakon što slatki krem griz bude gotov skidamo šerpu sa vatre i dodajemo sitno samlevene orahe i domaći med od maslačka.

Gotove hrskave korpice popunimo ukusnim slaktim i gustim kremom i ukrašavamo domaćim kolačima, keksićima ili piškotama.

Veoma su laki za pripremu i za samo nekoliko minuta imamo interesantan i hrskav desert za praznik.

Posne slatke korpice sa korama za pitu su raskošnog ukusa - predivna kombinacija hrskavosti sa kremastom slatkoćom.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: