Način pripreme
Slatke korpice pripremamo u trenutku i veoma lako, 1 i po list kore za pitu presavijamo i pažljivo kidamo ili sečemo 18 malih pravougaonika /kockica/ x 3 komada za korpice - za ukupno 6.
Namažemo uz pomoć silikonske četkice kalupe za mafine i poređamo po 3 listića od kora, tako da korpice imaju ivice koje štrče sa svih strana.
Pečemo ih u rerni na 180 stepeni 5-8 minuta i nakon što budu gotove, pažljivo ih vadimo, da se ne slome hrskavi krajevi.
Krem za korpice pripremamo na sledeći način:
U maloj šerpi na vatri (uz pomoć žice i uz energično mešanje) sa vodom kuvamo pšenični griz nekoliko minuta.
Dodajemo smeđi šećer, vanilu, cimet i rogač. Nakon što slatki krem griz bude gotov skidamo šerpu sa vatre i dodajemo sitno samlevene orahe i domaći med od maslačka.
Gotove hrskave korpice popunimo ukusnim slaktim i gustim kremom i ukrašavamo domaćim kolačima, keksićima ili piškotama.
Veoma su laki za pripremu i za samo nekoliko minuta imamo interesantan i hrskav desert za praznik.
Posne slatke korpice sa korama za pitu su raskošnog ukusa - predivna kombinacija hrskavosti sa kremastom slatkoćom.
Veoma ukusno!