Pileći file sa sirom Bri

12/05/2020
"Prijatno sa pilećim fileom sa sirom Bri "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovi pileći filei su elegantni i pogodni za više različitih prilika. Jednostavno se spremaju i veoma su ukusni i aromatični.

Sir Bri je kremasti sir i osim za mazanje na baget, veoma je ukusan i kao dodatak sosevima.

Kombinacija sira Bri i badema je sjajna.

Sos od pavlake sa sirom Bri je neverovatno ukusna kombinacija!

Napravite pileće filee tako što ih stavite između streč folije ili papira za pečenje i pritisnite ih dlanovom, razvijte oklagijom dok ne postanu debljine otprilike 1 cm.

Pileće filee pospite solju, biberom, sirom Bri i pospite krupno isečenim orašastim plodovima, bademima (lešnici ili mleveni, kako se vama dopada).

Uvijte pileće filee zajedno sa slaninom i punjenjem i pričvrstite čačkalicama za zube.

Zagrejte ulje u tiganju sa jednom kockicom maslaca dok ne proključa. Dodajte pileće rolnice i pržite dok se ne dobije zlatasta korica sa svih strana 5 minuta.

Dodajte iseckani luk šalot i dinstajte još 3-4 minute. Kada luk dobro omekne, dodajte svežu majčinu dušicu i belo vino i ostavite da vino provri.

Nakon toga smanjite ringlu i dinstajte otprilike 10 minuta. Zatim sipajte pavlaku i kuvajte još 10-15 minuta - dok sos ne postane gust.

Na krjau u vruć sos dodajte kapar i sir Bri - komadić malo veći od oraha, ili što više to bolje, da se istopi u pavlaci.

Naš jednostavni pileći file sa sirom Bri je spreman za serviranje!

Dekorišite prema vašoj mašti! Ja sam ih poslužila sa papajom, ali i možete i sa čamčićima od dinje.

Sjajno se nadopunjuju ukusi - obavezno probajte!

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar